vrijdag 11 januari 2013

Buurman en ijzel

Sinds woensdag hebben we een buurman en wat voor een!
Hij houdt van praten en hij houdt ons nauwgelet in de gaten, zodat elke aanleiding tot contact benut kan worden. Dus werden we al snel uitgenodigd voor kaffee en cake. Dus we hebben de hele avond geluisterd naar buurman pratend in het engels. Hij heeft de caravan gekocht om even een periode apart te leven van zijn vrouw en hij heeft iets te doen in het ziekenhuis, maar wat precies is mij nog niet duidelijk. Leuk om meer te leren over de noorse cultuur en over het leven op een boerderij, hij heeft een hoop kennis in huis.

IJzel
Woensdag is het in de nachts gaan regenen, na een bijzonder mooie dag met lichte vorst, gevolg ijzel.
Dus in de ochtend was alles spiegelglad. Op zich worden de doorgaande wegen goed bijgehouden, maar de kleine wegen en de weg naar de douches etc. uitkijken geblazen.
Donderdagochtend vroor het weer zodat de voordeuren van de bus moeizaam open gingen (leve de Webasto) en de rest zat vastgevroren. De siliconenspray lag natuurlijk achterin..... Aangezien het blijft vriezen zat er niets anders op dan met een verlengsnoer en een kacheltje de boel rustig te ontdooien. En daarbij natuurlijk hulp gekregen van buurman!
Leermomentje : zorg dat de deurrubbers voor de vorst ingespoten zijn met siliconen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten