zondag 19 april 2015

16 april 2015. Ingenting! of toch nog op het nippertje?

Inmiddels zijn we 2,5 week verder na de geboorte van onze eerste twee lammetjes Tom & Jerry en we wachten nog steeds op nieuwe lammetjes. We gaan echt iedere dag vol spanning die schuur in om vervolgens weer te concluderen dat ze nog niet zo ver zijn. Niets, ingenting, het wordt met de dag spannender!

Aangezien het hier al prachtig weer is (echt niet), zijn we alvast maar begonnen met het aanleggen van onze groentetuin, nou ja we hebben een begin gemaakt.



Vandaag gaan we nieuwe grond halen, gelukkig had ik het er nog niet ingedaan en ook nog niet ingezaaid, want naar nu blijkt hebben we te zware ecologische grond gekocht, bij toeval kwamen we de persoon tegen die het ons verkocht had, die vertelde ons dat ze klachten had gehad over de grond. Het wordt nu iets minder ecologische grond want we gaan het mixen. Maar vast ecologischer dan de groente die bewerkt in de winkel liggen.



De eerste narcissen komen uit in de tuin!

Vandaag gaan we naar de overkant voor een ziekenhuis bezoek voor mijn knie en vervolgens hebben we een grote brandoefening in het hotel, wij mogen als gasten optreden die helemaal de weg kwijt raken door de paniek, dus dat gaat ons vast wel lukken😉. En dan maar kijken welke fouten we uit het systeem kunnen halen om dat vervolgens volgende keer beter te doen. Het is een goede zaak dit soort oefeningen, je kunt het niet vaak genoeg oefenen.

De brandoefening was een succes, het was zo realistisch dat Venise er na de brandoefening een enorme bult op haar hoofd aan over heeft gehouden. Tijdens de evaluatie zijn wij er tussenuit gepiept omdat we bezorgd waren om de schapen en dus ook op tijd thuis wilde zijn. Net voor de ferrie toch maar besloten om voor de zekerheid even naar de eerste hulp te rijden. Gelukkig lijkt het erger dan het is, dus na gerustgesteld te zijn door de eerste hulp zijn we wat gaan eten bij de pizzeria omdat de eerstvolgende ferrie pas om half tien ging.




Thuis aangekomen zijn we direct de stal ingelopen en echt net voordat we binnenkwamen had een schaap net haar eerste lammetje geworpen, het was er echt net uit, terwijl ze haar aan het schoonlikken was kwam nummer twee er ook al uit. Het zijn twee prachtige meisjes en we hebben ze Els en Hennie genoemd. We hebben dus nu Tom & Jerry en Hennie en Els en nu verwachten we echt nog wel vijftien lammetjes.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten