maandag 9 september 2013

4 september, koopcontract tekenen

Vandaag reizen we af naar Volda, om het koopcontract te ondertekenen. We ontmoeten de huidige eigenaar bij de makelaar. Het is een 85-jarig baasje die uitgebreid de tijd neemt om zijn handtekening op alle pagina's te zetten. Hij spreekt wel engels, maar zijn tempo ligt redelijk laag, best vermoeiend dus. We gaan samen met hem naar de gemeente om de woonvergunning te regelen. 
Bij de gemeente hebben ze ons gezegd dat dat wel een paar maanden kan duren, maar de makelaar vertelt ons dat het huis niet kan worden overgeschreven als de vergunning niet in orde is! Dus wij met de huidige eigenaar naar de gemeente. Hij is hoofd van de school in Volda geweest en kent dus iedereen. Eenmaal op kantoor wordt er even gesproken en blijkt dat de vergunning waarschijnlijk deze week al in behandeling genomen kan worden!!!! Dan moet deze nog worden voorgelegd aan de provincie, maar dat is een formaliteit. Je bent, wie je kent.....Goed, dat is ook weer geregeld. 

Dan gaan we met zijn allen met de ferry naar Lauvstad, waar de huizen liggen en krijgen we een uitgebreide toer. Hieruit moet ook naar voren komen wat er achter blijft en waar de oude baas nog geld voor wil hebben. Het is de primeur voor mijn ouders en mijn moeder weet niet wat ze ziet, wat veel gebouwen.....hoort dat er ook bij? Ja....en het valt ons niet tegen. Gelukkig hebben de eerste keer alles goed in ons opgenomen en we zijn er heel blij mee!
Het is een uitputtingsslag voor ons allen, na 2 uur zetten we, het baasje weer terug op de ferry naar Volda en rijden wij weer naar Nordfjordeid, waar we uitgeput bij de chinees crashen. Pfff het was een lange dag met veel indrukken, nog even over met ferry nummer 4 terug naar Sandane en dan kunnen we rustig gaan dromen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten