donderdag 16 januari 2014

16 januari 2014, verhuurbedrijf en buurmannen

Vandaag komt er iemand kijken naar onze hytte voor de verhuur, de man, we kennen hem, want de eerste winter in Noorwegen huurde we zijn huis, was erg enthousiast over ons huis en al wat er bij zit.

Hij wil het graag gaan verhuren, maar wij willen nog even nadenken en nog twee offertes afwachten.

Vanmorgen kwam de buurjongen weer langs, gisteren kwam hij het terrein oprijden en zei willen jullie dit even tekenen. 2 papieren niet ingevuld (vreemd) en wat hij met de grond ging doen wat hij gaat kopen zei hij ook niet. Wij stonden op punt van weggaan en vertelden hem dat we het zouden bestuderen. Vanmorgen kwam hij het document weer ophalen, ik haalde hem binnen, we raakten aan de praat en inmiddels weten we waarom hij het stuk grond wil kopen. Hij verteld dat hij elektriciën is en later verteld hij ook dat hij automonteur is. Venise laat hem het oude huis zien en vraagt of hij kan helpen met de elektriciteit, als hij hoort dat we het meeste werk zelf willen doen, dan wil hij ons wel helpen met het opmaken van een boodschappenlijstje bij de speciaalzaak en the finishing touch als wij de bekabeling etc hebben aangelegd. Toen hij de traktor zag vertelde hij gelijk hoe deze hier genoemd worden (skogboss) omdat de traktor zo kan bewegen dat hij om een boom kan rijden. Hij zegt dat hij hem wel kan maken en ook weet hoe hij werkt, dus dat is mooi, want wij hebben geen idee :-).


Dit is the skogboss!!

Hij verteld verder dat hij een hutje op 700 meter op de snøhornet heeft speciaal om te jagen, hij nodigt ons uit om mee te gaan jagen. Venise zegt ik wil wel mee, maar niet om te schieten, nee zegt hij je moet ook schieten, nou dat wordt nog wat. Gelukkig hebben we tijd, want het jachtseizoen is net over en begint pas weer ergens in september. Deze jongen heeft geen jachtrecht, dus waarschijnlijk aast hij op ons jachtrecht :-). To bad were not selling it. Maar hij kan gerust mee gaan jagen, want wat moeten wij nou met twee herten, dat past waarschijnlijk niet eens in de vriezers die we hebben.

Toen hij hoorde over de hottubs zei hij gelijk dat hij wel wilde helpen om er een naar beneden bij de fjord te brengen, Venise zei dat is goed, dan kom je er maar een keer lekker in relaxen met je vriendin.
( kun je er gelijk een bestellen dacht ze :-)).

Vervolgens kwam er vandaag ook nog een andere buurman, hij kwam deurlijsten brengen, die had hij nog over van een oud huis ofzo. We hebben ze net gekocht voor veel geld, maar geen probleem we hebben nog meer lijsten nodig in het huis. 
Hij had ook vis gevangen en vroeg of wij ook wilde, dus vanavond lekkere verse kabeljauw gegeten. Je zou het niet zeggen op de foto, maar het was een flinke, dus de helft ingevroren. 
Hij heeft met ons naar de ruïne gekeken en wil ons er wel mee helpen, hij zegt dat we er ook subsidie voor kunnen aanvragen omdat ze hier graag willen dat oude historie herleeft. We gaan het volgende week is navragen bij de gemeente. We moeten eerst snel de bomen uit de ruïne halen om verdere schade te beperken en ook adviseerd hij een erg grote denneboom vlak naast de hut om te zagen. Waarschijnlijk hebben we dan gelijk weer even genoeg hout om de volgende winter door te komen. Hij laat ons al zijn bouwwerken zien bij zijn huis en we zijn op de boerderij geweest van zijn broer, die heeft koeien en schapen, schapen zonder oren, ziet er echt heel raar uit. Zodra het weer goed is gaat hij ons leren om een net uit te zetten in de fjord, maar bij maanlicht werkt het niet, dan zien de vissen het net en veel wind is ook niet goed. 


Het was weer een dag met enorm veel indrukken, maar erg nuttig en leerzaam.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten