zondag 28 september 2014

27 september 2014, tipi in de regen

We zijn weer een week verder en er is weer een hoop gebeurd.

De zijkant van het huis hebben we met zijn allen maandag in de grondverf gezet en daarna de stellingen afgebroken, want na maandag is er alleen maar regen...

Ik heb mijn carriere voortgezet als boerin en ben ik deze week veel op stal geweest. Kleine Venise doet het goed en ik geef haar als ik werk de fles. 
Het werk begint al een beetje routine te worden. Het is niet moeilijk maar ik moet het melksysteem leren kennen. Dat is één en een tweede is natuurlijk het melken zelf. Ik moet leren hoe lang, welke speen bij sommige koeien overgeslagen moet worden etc. Dus best nog even oefenen. Vanavond heb ik de generale en daarna ga ik het zelfstandig doen. Ik ga mijn best doen! Ik heb er ook zin om het lekker zelf aan te pakken zonder toezicht...

Femke heeft zich geworpen op het maken van vlierbessensap en pruimensap.


Dus hebben we hier supergezonde sapjes bij het ontbijt! 

Een volgend project was het opzetten van de tipi ( in de regen )
Stap 1, het uitzetten van 3 stokken. Eén ding is zeker je moet geen hoogtevrees hebben!
Stap 2, rest van de stokken erbij.



Stap 3, verbindingsstokken ertussen.


En dan de laatste stap, het doek erover... En dat valt nog niet mee. 30 kg doek omhoog hijsen, maar na een paar pogingen lukt het dan toch.




En dan zitten we droog.

Aangezien het blijft regenen graven we een afwateringsgeul zodat een deel water om de tent geleid wordt. Ook zagen we wat blokken hout om op te zitten, want morgen komt de zondagsschool met de scouts op ons terrein.


Ondertussen is Esther vertrouwd met de tractor en kan deze weer naar boven gereden worden.

Femke is vrijdag flink onderuit gegaan met de vuilniscontainer buitenzetten. Het gevolg is nog meer pijn aan haar knie... Zit niet mee. Gelukkig heeft ze 3 oktober een afspraak met de specialist.

De Duitsers die in het chalet zaten zijn zaterdagochtend vertrokken. We hebben niet veel contact met ze gehad, maar op vrijdagavond heeft Femke wel even met ze gesproken. Ze hebben het naar hun zin gehad. Hun dochter bleek in Volda te studeren via een uitwisselingsprogramma. In het gastenboek hebben ze geschreven dat ze het voort zeggen...dus dat klinkt goed!


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten