zondag 21 juni 2015

13 juni - 21 juni 2015 Schapenpraat

De schapen moeten nog geschoren worden maar sommige schapen raken hun vacht natuurlijk kwijt; de jasjes gaan open... 


En dan is er jeuk, dus schurken tegen een boom. 


De kleuren van onze lammetjes veranderen. Alle zwarte lammeren worden langzaam grijzer, door de beige ondertoon. Behalve Robin, maar dat is ook ons aangewaaide lam!


Kleine lammetjes worden al weer snel groot!


Verhuizing
We hebben de schapen van de week verhuisd naar een stukje land van Frode. Hij heeft de afrastering in orde gemaakt, de hekken vrolijk turkoise geschilderd, kortom ze waren er klaar voor! Dus afgelopen dinsdag gingen we op pad met onze kudde! Helemaal blij waren ze in het hoge gras.
Vandaag hebben we het stukje bij hun buren erbij in gebruik genomen en afgezet met electrische afrastering. Dat was echt nodig want ze begonnen zich te vervelen en er waren continue lammeren buiten de afrastering omdat daar lekkerder gras was! 

Uiteindelijk belandden we bij Frode op het terras en hebben we heerlijk genoten van koffie en cake in het zonnetje. Want, erg belangrijk, sinds vrijdag is het hier mooi weer! En dat was nodig, het is de afgelopen tijd erg somber geweest. 

Gasten
Het chalet hebben we ondertussen verhuurd, nadat we een afzegging hadden van een boeking van 2,5 week. Maar gelukkig via Airbnb hebben we 2 dames uit Bolivia en Peru, studerend in Rotterdam, in het chalet. 
We zijn gisteren gezamenlijk de berg op gelopen en dat was erg gezellig. Helaas even geen mooie foto's want de geheugenkaart doet het niet meer😞.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten