vrijdag 12 juni 2015

28 mei - 12 juni 2015 groei, klussen en ontspanning.

In de vensterbank komen de eerste plantjes op, komkommer, sla etc. Yeah...
We kweken ze op tot ze groot en sterk zijn, want buiten is het niet echt bijzonder warm en vooral nat!

De afgelopen weken heeft de zon zich maar weinig laten zien, helaas ook voor de ouders van Femke. Maar als de zon zich liet zien dan maakten we daar dankbaar gebruik van!

Klussen
We hebben wel met z'n allen een hoop klussen geklaard, het tuinstel is geschuurd en gelakt, gordijnen zijn korter gemaakt, het hek hangt weer aan een super stevige paal, er is gekloofd, gezaagd, gestapeld... En in de avond geklaverjast.


En een week later...


Buiten heeft Femke ook gezaaid, maar dat laat nog even op zich wachten Voor het zicht staan er al wat kruidenplantjes in.



En dan de tunneltent met voorzaaisel.



Pakken dat moment, onze eerste BBQ dit jaar, weliswaar met dikke truien aan!


Gletcher
We zijn bij de Jostedalsbreen geweest. Eerst even shoppen en lunchen in Stryn en toen door naar de gletcher. Er stond helaas wel een hoop wind...




Niets lekkerder dan heerlijk gletcherwater!



Op de terugweg heerlijk gegeten in Olden en toen als een speer naar huis om de schaapjes eten te geven!

Gallerie Fiskå
We zijn bij een kleine huisgallerie geweest in Fiskå. Deze dame hebben we van de winter ontmoet in de bergen en ze had nu voor het eerst weer een expositie, dus tijd om eens te kijken. 
Het was een kunstenares uit Tromsø. Er hingen mooie werken en we hebben er ook 1 uitgezocht voor ons huis. We krijgen hem na 21 juni als de expositie afgelopen is. Leuk leuk.
Femke haar vader had ook wat moois gezien, dat was helaas al verkocht...

Logee
Zondag kwam Frode even langs met de vraag of we misschien een paar dagen voor Arunn, de teckel van zijn moeder, konden zorgen. Tuurlijk, geen probleem. 
Echt een schattig beestje die ook meteen vrienden was met Femke. 


Snoes was er uiteraard niet zo gecharmeerd van, maar het is toch best ok gegaan. We hebben ze in gescheiden ruimtes gehouden wat best goed ging. Het is een super makkelijk hondje die heel braaf in z'n mandje bij ons boven geslapen heeft. Hij is ondertussen weer opgehaald door z'n baasje en ze mag hem gerust nog eens brengen!

Groei
De natuur neemt wel een spurt met al dat water, dus genieten van alle tinten groen.




De ouders van Femke zijn ook weer veilig thuis. Daar gaan ze vast oefenen met klaverjassen en nieuwe strategiën bepalen want we hebben ze redelijk ingemaakt! Nee hoor, het was gezellig!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten