donderdag 7 februari 2013

Komletorsdag en langlaufen

Vandaag hebben we afgesproken met Liv en Arne (onze toekomstige buren als we het huis in innvik hadden kunnen kopen), wij noemen ze onze buren, in Innvik. We hadden om 11.00 afgesproken, naar ik dacht om koffie te drinken, maar nee de tafel was gedekt voor 4 en om 12 uur was het aanschuiven met een speciale donderdag maaltijd. " Komletordag", lijkt op woensdag gehaktdag alleen bestaat dit gerecht uit diverse soorten worst, vlees, spekjes, aardappelmeelballen en een peen/koolstamppot. Tja, dan kun je niet anders dan gewoon beginnen! En het smaakte best goed.
Het zijn hele hartelijke mensen en we brengen kaas voor ze mee, waar ze dan heel blij mee zijn. Het voelt een beetje als opa en oma, hoewel ze 74 en 69 zijn... Het zal de zorgzaamheid wel zijn.
De vorige keer dat we ze gezien hebben, spraken we nog engels, maar dat is niet echt leuk voor Arne, maar nu hebben we toch echt ons best gedaan noors te praten en met engels als backup! Ging prima.
Het was weer erg gezellig en we moeten vooral langskomen als ze thuis zijn.

Op de terugweg zijn we gaan langlaufen, met veel betere omstandigheden dan de vorige keer, verse sneeuw. Ik moet zeggen dat wij beiden al veel meer gevoel kregen maar er is nog een hoop te doen op gebied van conditie en stijl. Vooral als we ingehaald worden door een bejaarde Noor,die heerlijk zijn oefenrondjes maakt.
Boven op de berg is het echt geweldig. De stilte en het uitzicht, wouw.
De weg terug doen we onze velletjes af en krijgt Femke de hup, gaan met die banaan naar beneden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten