zaterdag 23 februari 2013

Toer naar Nilsebu op de Heggedalstøhlen

We hebben afgesproken met Arne & Liv dat we hun hutje Nilsebu mogen gebruiken. We gaan eerst even bij ze langs om uitleg te krijgen over het hoe en wat in en om de hut. Arne heeft een prachtige pentekening gemaakt met de uitleg in beeld. We worden verrast met koffie en warme wafels met moltebessenjam. Wat zijn ze toch vriendelijk.
Dus goed gevuld vertrekken we met onze sneeuwschoenen en rugzakken met slaapzakken en eten vanaf het begin van de tolweg.


Het was best een pittig wandelingetje want de sneeuw was bovenop een beetje bevroren en dan zakte je er doorheen. Na 3 uur kwamen op Heggedalstøhlen en daar lag het schattige hutje Nilsebu.



De uitgebreide tekening van Arne was perfect, sleutel gevonden, kap eraf en stoken maar.
 
 
Eerst zorgen dat we het warm hebben en thee kunnen drinken. Femke ontfermt zich over het houtgestookte fornuis en Ank en ik maken het haardvuur aan. Het is nog wat koud binnen...
 
 
Het is even wennen koken op hout en sneeuw smelten, maar na 3 uur kookt het water eindelijk en hebben we thee! De maatlijd smaakt ons ook erg goed en we hebben als toetje chocolademousse en een fantastische zonsondergang.....
 
 
Het huisje is erg praktisch ingedeeld zodat je er met 5 mensen kunt slapen. Arne heeft alles volgens mij zelf gemaakt, zoals ook de geschilderde trollen op de keukendeurtjes.
 
 
Zij gebruiken het vooral in de zomer zoals velen en we zijn nu ook de enigen hier. Het lijkt wel of het leven van de Noren pas begint met Pasen. Bij alles wordt gezegd , ja na Pasen. En het is ook een traditie dat de Noren de bergen in gaan met Pasen. We gaan het zien...
 
Ondertussen is de temperatuur gestegen en hebben we het allen lekker warm. Tijd voor een spelletje " Soelmerakken", een kaartspelletje geleerd van buurman. En dan slapen.
 
 
 
 
 

2 opmerkingen:

  1. Meiden...het ziet er geweldig uit. Ik ben jaloers. Zelfs nu kan Fem lekker pyromaantje spelen. X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt back to basic, maar geweldig om mee te maken!

    BeantwoordenVerwijderen