zaterdag 8 februari 2014

8 februari 2014, raspeballer suppe / hout / naam chalet

We hadden gisteren weer een roadtripje naar de overkant, bloedprikken, verf halen etc. Onderweg zagen we stapels hout bij een boerderij, dus wij er op af. De mannen die bezig waren bekeken mij alsof ik een alien was. In mijn beste noors vroeg ik dus of ze hout verkochten, het duurde even voor ik antwoord kreeg en het antwoord was kom maar een keer terug, dit is voor eigen gebruik en de eigenaar is weg. Ok, volgende keer dan... Ze waren niet erg spraakzaam, maar de boodschap was duidelijk. Dus wij weer verder op naar de Felleskjøpet, een soort van Boerenbond, worden we daar aangesproken in het engels door, jawel de eigenaar van de boerderij met zagerij! Glenn, een noor die opgegroeid is in Seatle en sinds 5 jaar de familieboerderij draait. Het is een leuk gesprek waarbij de noorse norsheid ook even aan de orde komt ( zou het daar vandaan komen..). Hij heeft nog hout liggen , dus wie weet kunnen we een deal maken. wel geinig, zo out of the blue, weer een leuk gesprek en wellicht mogelijkheden voor betaalbaar hout.

Terwijl we gisteren op pad waren werden we uitgenodigd door Atle om een traditionele soep te komen eten, lørdag klokka 1! 
Dus schoven we vandaag aan bij de familie van Atle. Moeders had de traditionele soep gemaakt met gezouten lamsvlees, bloemkool en diverse andere groenten en raspeballer=aardappelballen. (Deed mij een beetje denken aan Oostenrijk waar we soms ook dit soort ballen kregen en wij niet goed wisten waar we ze moesten laten..., Femke gooide ze werkelijk uit het raam!). Maar goed we zijn ondertussen iets ouder en hebben netjes ons bordje leeggegeten. 
Het is wel grappig om te zien dat iedereen zo maar binnenkomt en aanschuift en weer vertrekt. Atle heeft 4 broers en een zus en we hebben er nu 3 ontmoet! Ze wonen ook erg dicht bij elkaar. Maar moeders Ingeborg vond het fijn dat we langskwamen. Als toetje koffie met kake, heerlijk. 

Chalet
In ons chalet hebben we een tekst boven het bed geplakt, geinig he.

We hebben ook een naam voor het chalet: Chalet Fjordlykke (fjordgeluk)...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten