zondag 20 april 2014

18 april 2014, wandeling naar de Sæshaugstøhlen

Als afsluiting van de vakantie laat de zon zich uiteindelijk weer zien. Het was gisteravond nog niet te bevatten dat het volgens het weerbericht mooi zou worden, want het regende en stormde verschrikkelijk. Maar we worden gewekt door een prachtige zon met een mooi vlakke fjord. 

We gaan på tur. Eerst rijden we en stuk omhoog om vandaar rustig naar de støhle te lopen. Het is wel even wennen voor mijn ouders want het pad is toch wat anders dan de Broekpolder. Als beloning krijgen ze mooie uitzichten. Boven op de støhlen maken ze kennis met diverse dorpsgenoten, die massaal met de familie naar hun hutjes getrokken zijn. Iedereen is vrij witte donderdag en goede vrijdag.



Even pauze



En bij een familiefestijn hoort natuurlijk een kampvuur met "pulse" (worstjes)...

Terwijl we even rustig zitten, komt er een dame naar ons toe die zichzelf voorstelt en een paar boerderijen verderop woont. Erg aardige dame, uiteindelijk vraagt ze ons of wij ook een berghut hebben bij de boerderij, dit is helaas niet zo en vervolgens biedt zij ons aan dat wij hun hut kunnen gebruiken, als we dat willen! Dus wordt de hut geshowd, een aantal praktische zaken uitgelegd en weten we waar de sleutel ligt. Te gek toch!
Hoezo stugge noren.
Dan volgt de weg terug, het is even doorbijten voor de oudertjes, maar we komen veilig en voldaan weer terug. 

Omdat we de boot nog niet getest hebben gaan Feme en ik nog even vissen, terwijl de andere partij even rustig bijkomt. Het resultaat is super, een mooie grote witvis. De rest (een paar kleine witvisjes) gooien we terug!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten