woensdag 23 april 2014

22 april 2014, "Bootje" te water

Jawel vandaag is het dan zover, we gaan richting Hennie om haar bootje te water te laten. We vertrekken vroeg gelijk na mijn nachtdienst rijden we richting Sandane. Alles zat mee dus om half tien zaten we op de stoep in het zonnetje te wachten op kapitein Hennie. 

Eerst even koffie gedronken alle nieuwe bootspullen uitgepakt en klaargemaakt om vervolgens de boot naar het water te brengen met de bus en de trailer. Eenmaal aangekomen bij het water, zien we dat het wel erg laag water is, lager dan normaal oftewel het is springtij. Ondertussen komt kapitein Hennie erachter dat ze de sleutel van de motor is vergeten :-), als we de boot te water kunnen laten zullen we dus eerst weer terug naar huis moeten om de sleutel op te halen. We gaan eerst nog op een andere plek kijken of het bootje daar wellicht te water kan, maar helaas ook daar is het niet te doen. We gaan ook nog even bij de camping langs om te vragen of de campingeigenaar nog een goede suggestie heeft, maar helaas dat had hij niet. Hmmmmmm onverichte zaken naar huis, dat zal toch niet, we besluiten het na een uur of 3 nog eens te proberen.

 Eerst gaan we lunchen op de berg bij kapitein Hennie, inmiddels heeft Laura het studiemaatje van Hennie zich ook bij de club aangesloten. Het is tijd om het nogmaals te proberen, aangekomen bij het water ziet het er goed uit :-). Wij de trailer met boot weer aangekoppeld om hem het water in te rijden. Nu alleen nog in het water laten zakken dachten we, grrrr echt met geen mogelijkheid los te krijgen, pff 3 vrouwen hebben er naar gekeken, maar daar bleef het bij. Toen kwam er een oudere man voorbij, ik in mijn beste noors gevraagd of hij wellicht kon helpen en dat wilde hij wel. Hij heeft geprobeerd met een schroevedraaier de lier los te krijgen, maar ook dat lukte niet, toen probeerde Venise nogmaals de lier los te krijgen en ditmaal werkte het, daar ging het bootje met Hennie er alvast in zo het water in. 


Eindelijk was het dan zover, kapitein Hennie heeft de boot aan een stijger gelegd, haha zitten die steigers op slot, Venise is er overheen geklommen, maar dat zagen Laura en ik niet zo zitten, aangezien we best veel bij ons hadden. Gelukkig was de 3e steiger open, dus toen zijn we daar alvast maar al wachtend gaan vissen. Langzaam kwam het bootje met Venise en Hennie dichterbij en hebben ze ons opgepikt om een heerlijke tour op het water te gaan maken met de trots van kapitein Hennie.


Gelukkig was het vandaag prachtig weer en hebben we tijdens de tour ook nog een flinke vis gevangen (tenminste Laura dan en dat terwijl ze nog nooit eerder gevist had!) en kapitein Hennie heeft een baby rode poon gevangen, maar die hebben we weer keurig teruggezet.


Het bootje kan erg hard en maakt leuke golven :-).



Uiteindelijk zijn we gezien de tijd om 6 uur de boot terug gaan brengen naar zijn steiger om vervolgens bij Els, Wendy en Robert de net gevangen vis te bbq'en.

Al met al een hele dag, maar we hebben ons prima vermaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten