zondag 25 mei 2014

22 mei 2014, er is er één jarig, hoera!

Ank is het feestvarken vandaag, hoewel we gisteren al begonnen zijn met taart eten, een hele speciale zonder suiker en gluten..., gebakken door patissier Femke. Het suikertekort lossen we op door de hele zoete hartjes :-). Gisteren ben ik namelijk gebeld of ik wilde werken, ze zaten erg omhoog, dus dan maar eerder samen aan de taart! Aangezien we naar de Geiranger willen, werk ik van 8 tot 11 uur, zodat we daarna op toer kunnen.


We rijden via Stryn, waar we bij een houtzagerij nog even een dikke vette plank van 4 meter  en 8 cm dik op de kop tikken. Deze gaan we gebruiken als aanrechtblad in de stabbur. Met de heftruck wordt hij op de imperial gelegd. Simpel toch.

Dan op naar de Geiranger. 


Ook gaan we langs bij een nicht van Ank, die op een boerderij in Norddal woont. Dit ligt ten noorden van Geiranger. We willen graag nog even wat eten, maar er is hier niets, behalve een supermarkt. Dus kopen we diepvriesmaaltijden. Brandertje erbij en even later zitten we aan een picknicktafel heerlijk in de zon te eten. Handig hoor zo'n bus met spullen. 


Wanneer we aankomen bij haar nicht, is ze druk bezig met het melken van de koeien. Ank heeft haar nicht heel wat jaren niet meer gezien, maar het is duidelijk een van Dorp!  Haar dochter is er ook met man en kinderen. We krijgen koffie en wafels, waar de kids ook wel raad mee weten...
Uiteindelijk moeten we als een speer weg om de ferry van 20.15 te halen. Dus wij racen, blijk ik verkeerd te hebben gekeken, het was het zomerrooster ingaande 1 juni, hij gaat om 20.45!!! Oefff.

Uiteindelijk redden we met een beetje doorrijden de laatste ferry naar Lauvstad. Toen restte ons de laatste uitdaging, de plank van het dak...



We hijsen hem van het dak op de 2 ladders, Femke rijdt de auto voorzichtig weg en hoppa, ladders om en plank op het gras!
Het was een mooie dag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten