maandag 24 november 2014

18 november 2014, vergadering van de gemeente

Vandaag komt ons plan in een open vergadering van Volda kommune. Wanneer we arriveren blijkt het in een soort jeugdhonk plaats te vinden, omdat het rĂ„dhus verbouwd wordt. De deelnemers van de vergadering zijn ook verrast dat het een bank meeting wordt. Er staan nl alleen een paar oude banken waarop ze plaats nemen. 
We hadden gehoord dat we ons van te voren konden melden, zodat waneer er nog vragen waren wij deze konden beantwoorden. Maar eenmaal aangemeld werd ons verteld dat we alleen mochten luisteren. De notulerende dame, heette iedereen welkom terwijl ze haar appel verorberde. Het eten van de appel ging vrolijk voort, terwijl alle zaken besproken werden. 
We hebben er niet zo veel van mee gekregen, alleen hebben we ons verbaasd over de informele sfeer en het appelgeknaag. Moet kunnen!
Achteraf hebben we een deelnemende dorpsgenoot gevraagd wat er nu besproken was. We hebben dispensatie gekregen van het gemeenteplan, wat inhoudt dat we onze yurts mogen plaatsen. Voor de rest van ons plan, zoals o.a. het neerleggen van een steiger, moeten we vergunning aanvragen. Maar de gemeente zal die gewoon verlenen. Goed nieuws dus, alleen voelt het nog niet echt alsof het helemaal ok is... Het blijft voor ons nogal vaag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten