zondag 7 december 2014

03 december 2014. Tilbake til Naturen DA is een feit!

Het heeft even geduurd, maar nu is het dan toch zover!

We staan geregistreerd in de noorse kamer van koophandel. Het had nog wel wat voeten in aarde, want onze omschrijving daar konden ze niets mee, na het wijzigen van één woord snapten ze
het wel:-).

Tilbake Til Naturen DA

Kombinasjon av sauehold og fritidsvirksomhet, omfatter : dyrehold, utleie fra boliger og telt, organisering ferie uker/helger,arrangementer, kjøp og salg fra utendørs utstyr.

Inmiddels hadden we ook al een soort van toestemming om ons plan uit te voeren, dus zijn we druk bezig met het uitzoeken van yurts, maar ook dat valt niet mee want er zijn zoveel zaken waar je aan moet denken en zoveel optie's die mogelijk zijn dus we puzzelen nog even verder. Ook zijn we op zoek naar een flytebrygge (drijvende stijger), die we beneden bij het fjord neer willen leggen, zodat onze gasten vanaf daar kunnen vissen, zwemmen en of met een bootje het water op kunnen. Voor de flytebrygge moeten we nog wel even een vergunning aanvragen.


Hoge wanden, lage wanden, echte ramen zo ja hoeveel of mooi open zoals in afbeelding etc etc
Allemaal lastige zaken, windpakket, sneeuwpakket welke kleur pfffffffff om moe van te worden. Vooral hoe groot?


Ook bij het zoeken van de flytebrygge komt nogal wat kijken, het is namelijk niet altijd even rustig op het fjord, dus hij moet stormproef zijn en zeer goed verankerd gaan worden, maar waarschijnlijk gaat hij er ongeveer zo uitzien als deze hierboven, mits we daar natuurlijk toestemming voor krijgen.

Zondagavond komt Andre langs, hij gaat aan ons 15 schapen verkopen, dus dan moeten we formulieren invullen die dan weer naar Mattilsynet opgestuurd moeten worden. Daar hebben we dan weer een registratienummer van de boerderij voor nodig, die we bij de landbruksjef aangevraagd hebben en die we met een beetje geluk maandag krijgen.

Oftewel laat die 15 schapen, 5 oudere en 7 lammeren van april dit jaar, maar komen. Wij hebben er zin in, wel zo gezellig op ons land en in de schuur.


Vijftien schaapjes uit bovenstaande kudde, we zijn benieuwd welke het gaan worden.

Ondertussen zullen we ook nog hooi moeten regelen en krachtvoer voor de schaapjes, zodat ze zonder problemen de winter doorkomen.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten