zaterdag 14 juni 2014

11 en 12 juni 2014. We krijgen hulp uit Sandane!

Vandaag en morgen komt Hennie ons helpen met de werkzaamheden voor de stabbur.


Onze schuur ligt behoorlijk vol met stokken waar ze vroeger het gras op lieten drogen, ze zijn ruim twee meter lang en ze lagen zeker 2 meter hoog opgestapeld. De meeste zijn opgevreten door de houtworm, maar er zijn er gelukkig ook die van ander hout gemaakt zijn, die de houtworm lang zo lekker niet vind. We willen de goede stokken halveren en er een achterwand in de hal/ keuken van maken. Maar eerst beginnen we met de stokken die opgevreten zijn om ze in kachelformaat te zagen, het zijn er echt veel, en we krijgen het dan ook niet af de eerste dag, maar de volgende dag lukt het ons om door de enorme berg heen te komen.



Venise is bezig met het maken van twee nieuwe kozijnen voor de Stabbur, ze heeft het nog nooit eerder gedaan, maar het ziet er echt goed uit. Nu maar afwachten of het straks allemaal past :-).




Woensdagavond gaan we nog even bij ons stukje grond aan de rivier kijken om Hennie ons bouwvalletje te laten zien (project 548), onderweg zien we nog een nieuwsgierig hert lopen.



Donderdagmiddag na gedane arbeid, zijn we even gaan vissen met het bootje op de fjord, eerst wilde ze niet bijten, maar uiteindelijk hebben we toch een stuk of 5 a 6 mooie vissen gevangen, zodat Hennie Els thuis blij kan maken met verse vis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten