donderdag 10 juli 2014

07 juli 2014, Kozijnen testen en avondje vissen.

Spannende dag vandaag. Venise wil vandaag de kozijnen in de stabbur gaan zetten, het blijkt allemaal prima te passen, alleen hebben we oude scharnieren besteld, die we gewoon mooi vonden en die ook bij de stabbur horen. Alleen nu blijkt dat we minder ruimte aan de buitenkant overhouden voor de afdeklatten hmmmmm en nu......tja om het goed te krijgen moeten we de kozijnen aan de buitenkant meer body geven zodat we de afdeklatten er waterdicht op kunnen krijgen. Jammer dus, dat wordt nog geen kozijnen plaatsen. Arme Venise, ze had zich er zo op verheugd. Afijn we hebben wel even voor de show 1 kozijn met ramen erin gezet, gewoon om even te kijken hoe het staat en dat ziet er goed uit, vele malen beter dan dat het was. 



Op het eerste gezicht zeg je misschien ziet er toch goed uit, maar die ramen hingen van ellende in een rotter dan rot kozijn en er zat kapot glas in lood in, wat er helemaal niet in hoort te zitten.


Hier de tussen fase




En zie hier het resultaat van veel zaag verf en plamuur werkzaamheden, maar we moeten de scharnieren ook nog in de verf zetten, dus klaar zijn we zeker nog niet en daarna mooi afwerken met ouderwetse lijsten.




Het is in de avond weer heerlijk weer, dat we besluiten de avond af te sluiten met een mooi boot/vis tochtje met weer een paar maaltjes lekkere vis als resultaat.





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten