woensdag 18 februari 2015

10 - 18 februari 2015, druk op Bakkeland!

Voor februari is het best druk op ons Bakkelandje, begin februari hadden we duitse gasten afgelopen donderdag hadden we 3 leuke sportieve jongens uit Oslo, die hier speciaal kwamen freediven om op grote vissen te jagen onderwater met harpoen en dus zonder zuurstof, de mannen kunnen dat de hele middag volhouden om lekker op de vissen te jagen. We hebben ook een van hun vangsten gekregen, dus wij hebben weer even wat lekkere vis.



De mannen ware super enthousiast over de visplekken en over het Chalet natuurlijk, dus die komen zeker terug.

Nu sinds gisteren hebben we er engelse gasten inzitten, ze treffen het alleen niet met het weer het zeikt hier al de hele dag van de regen en gisteren ook al, terwijl het van het weekend prachtig weer was.

Inmiddels zijn we ons steeds meer aan het verdiepen in het zelfvoorzienend leven, we leven ons nu in in het zelf maken van yoghurt, room roomkaas en kaas.

De eerste yoghurt is een feit, het leuke is dat het supersimpel is en lekker uiteraard. We hebben een mooie hooikist gemaakt die we in de badkamer zetten, dat is namelijk de enige ruimte die een constante warmte heeft in verband met de vloerverwarming. We halen verse melk bij de boer (waar Venise werkt) en dan even opwarmen dan een schepje yoghurt erbij, avondje laten staan en dan heb je heerlijke yoghurt.


Inmiddels is Venise verder gegaan met het experiment om te kijken hoe ze de yoghurt dikker kan krijgen, dus even door een kaasdoek nadat het 5 uur gestaan heeft, maar dat ging toch iets te ver, was iets te dik geworden, maar geen probleem, gewoon weer een beetje vocht erbij doen en dan is hij mooi lekker en stevig.


Dit is onze yoghurtmaker:-) je kunt hem ook in de winkel kopen als apparaat, maar dit is toch veel leuker!


Hier het eindresultaat met lekkere aalbessen uit eigen tuin!

Wat ook leuk is aan het alternatieve leven is als de stroom eruit gaat vanwege onderhoud in dit geval, wij gewoon door kunnen gaan met koffie zetten melk verwarmen en brood roosteren.

Best handig zo'n kacheltje in de keuken😉.

Afgelopen weekend was iedereen hier bezig met fastelavn, eerst kocht ik bij de supermarkt al een bosje fastelavn takken met gezellige kleurtjes erin om het voorjaar in huis te halen en om de balletclub te steunen en zondag kregen van onze buurman Atle ook nog eens fastelavenbollen om het vasten in te lijven, nou als je zo'n bol hebt dan hoef je ook voorlopig niets meer haha. Maar hij was wel lekker.






Atle is erg druk met het bereiden van diverse noorse tradities, zo heeft hij behoorlijk wat makreel gerookt en eigen viskoekjes gebakken en hertenworst gemaakt. Afgelopen week hebben we verse viskoekjes en hertenworst bij hem besteld, dit is namelijk erg lekker als bonus kregen we een vers gerookte makreel. Zo supporten we hem een beetje, hij is namelijk net voor zichzelf begonnen met zijn producten...



Tijdens een wandeling nog even een flytebrygge bekeken om te zien hoe wij het zelf nu willen, het weer was nogal ruig dus met het heen en weer gaan zagen we dat de flytebrygge vol zat met mosseltjes dus dat wordt een dezer dagen als het weer wat beter is het water op met de boot en dan mosseltjes plukken.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten