dinsdag 10 februari 2015

6 - 9 februari 2015, leven en dood

De moeder van Atle, Anne Solfried en Per Magne, Ingeborg, is overleden op 77-jarige leeftijd. Ze was al ziek, maar toch kwam het plotseling. Vrijdag was de begrafenis. 
Het mooiste moment was toen alle sprekers geweest waren, de zon de kerk inscheen recht op de kist!
Er is meer tussen hemel en aarde...
Nadat de kist in het graf gelaten was, begon het condoleren. Niet zo officieel, maar lekker door elkaar heen lopende mensen. 
Ingeborg, dank je wel dat we je hebben mogen leren kennen. Jij was het die ons uitnodigde om "raspeballen" te komen eten. Dank je wel!


In de stal is er een heel klein kalfje geboren, zo groot als een herdershond. Zo lief! 



We hebben ook weer een heftige storm gehad. Het ging zaterdag te keer als een gek, sneeuw, hagel en superharde windvlagen.
Onze duitse gasten zijn vertrokken en ook Esther besluit om toch wat eerder op pad te gaan. Ze moest de boot hebben in Bergen om 1 uur in de middag op zondag. Het zit haar niet mee, eerst een boom over de weg, die door de man in de auto voor haar even in stukken gezaagd is. Altijd handig zo'n kettingzaag in je achterbak!


Toen ging de ferry bij  Nordfjordeid niet, dus moest ze om via Stryn en de Utvikfjellet. En daar waaide het ook als een gek en hevige sneeuwval. We hebben tussen door contact gehouden. Ze houdt wel van een avontuur, maar deze was wel op het randje. Uiteindelijk was ze ruim op tijd in Bergen. De boot voer gewoon alleen was er natuurlijk wel een lekker zeetje. Ze is ondertussen veilig thuis aangekomen, na een weekje met veel lezen, beetje meehelpen en lekker slapen...

Dus we zijn weer even samen het weekend, geen werk, lekker relaxen, lekker eten en even bijkomen van alles en genieten van onze schaapjes, sneeuwklokjes, ons uitzicht...




Zondagavond kregen we weer een aanvraag via Airbnb, 4 duikers uit Oslo komen volgend weekend onze kant op. Yeah, wereldtent!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten