donderdag 5 februari 2015

30 jan. - 5 februari 2015, genieten van mooie winterse dagen

Het is hier ondertussen gaan sneeuwen en de schaapjes hebben nergens last van!
Ze beginnen wel steeds meer aan ons te wennen. Op de foto zie je het niet maar na een paar dagen sneeuw ligt er hier een behoorlijk pak zeker 30 cm, zoveel hebben wij hier nog niet meegemaakt.
Helaas is het vandaag 5 februari al weer aan het dooien😞.


Zaterdag is Esther gearriveerd om haar spullen op te halen, ze blijft een weekje...

We zijn ook weer druk bezig geweest om de schotel een permanente plek te geven, maar helaas, niet gelukt. We krijgen wel leuke zenders maar niet datgene wat we willen zien! Het is een beetje een drama, die schotel. Maar aangezien we weer gasten hebben moet het wel werken! Dus staat hij weer op z'n oude onmogelijke plek..., waar hij bij elke windvlaag uit zijn verband waait.
Gelukkig kijken ze geloof ik niet echt tv want we hebben ze er nog niet over gehoord.

Wel waren ze erg teleurgesteld toen ze hoorden dat de sauna niet echt op een goede plek stond en dat het geen natte sauna was. De dag na aankomst werd ons verteld dat ze vertrokken omdat ze toch echt een goede sauna wilden... Dus ja wat te doen, we hebben in ieder geval wel gemeld dat we een heerlijke hottub hebben en dat we de sauna zouden verplaatsen. Dus volgend project, kelder ontruimen en sauna verplaatsen! Als alternatief hebben we aangeboden om de hottub op te stoken.
Ze bleven toch, maar gaan eerder weg.
In de avond heeft Femke de hottub opgestookt maar toen wilde hun 2-jarig prinsje niet slapen en heeft manlief er maar heel even in gezeten... 

Ondertussen bleef het maar sneeuwen en zijn we er even tussenuit geweest om te skiën in Harpefossen met Hennie. Erg leuk, zon boven de wolken, even genieten van de omgeving.








Heerlijk, gezellig en op 1,5 uur rijden van ons!

Projectje sauna vandaag weer voortgezet. De kachel in de kelder hebben we na 25 jaar weer opgestookt. Beetje roestig is hij wel maar het werd in ieder geval lekker warm in de kelder. Toen de boel een beetje afgescheiden met dekens, kaarsjes erin en testen maar. 



Wanneer we de omgevingstemperatuur warm genoeg krijgen dan komt ook de sauna op temperatuur. Het is een infraroodsauna en die wordt maximaal 65 graden, dat is ons helaas nog niet gelukt. Maar het begin is er. Als dit nu werkt dan gaan we de ruimte officieel omtoveren tot saunaruimte.

We hebben 'm getest en de temperatuur is tot 56 gestegen. Genoeg om te relaxen en beginnend te zweten. Daarna in de sneeuw afgekoeld... Heerlijk. Femke mocht weer aan de bak in het hotel en ik kon lekker even bijkomen. Was fijn, want de skimiddag zat nog in mijn spieren...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten