maandag 2 december 2013

29 november, dagje Ørsta en Volda

Vandaag zijn we op pad geweest om onze bestelde spullen op te halen(wasmachine en fornuis), tevens hebben we een tv gekocht voor het andere huis. 

Verder zijn we bij twee zaken langs geweest om een offerte aan te vragen voor de nieuwe kozijnen die we nodig hebben, dus dat wordt spannend waar ze mee gaan komen, we hebben namelijk geen idee wat dat hier kost.

We zijn ook bij Tussa langs gegaan, dat is de elektriciteitsleverancier, we zijn namelijk een beetje verbolgen over het feit dat ze ons geen contract aan willen bieden, om de doodeenvoudige reden dat ze geen klantenhistorie van ons hebben. Ze leveren dan wel stroom, maar tegen de hoofdprijs, vervolgens zegt de dame aan de telefoon, dat kost u ongeveer maar 400 kronen per jaar extra, ze vergeet alleen dat wij geen 1 maar 3 aansluitingen hebben. Dus wij bij het kantoor langs, wellicht helpt dat. We worden netjes te woord gestaan en Trude gaat ons op een lijst zetten (geen idee wat voor lijst), we moeten maandag de standen doorbellen, waarschijnlijk krijgen we nu wel de contracten waar we om gevraagd hadden, maar dan houden ze de vinger aan de pols voor wat de betalingen betreft.
Vervolgens vragen we haar wanneer ze de schuur van elektriciteit komen voorzien, dit zou allang gebeurd moeten zijn namelijk, ze gaat er gelijk achteraan bellen, ze komen maandagochtend al, dat is mooi. Dus het is, naar het zich laat aanzien gelukt, om het toch op onze manier met contract te regelen.

Daarna nog even naar de coopbygg om te kijken of ze vulmiddel voor hout hebben en of ze onze lijsten konden bestellen, dat laatste is nog niet helemaal gelukt, dus we moeten op zoek naar nieuwe lijsten in de goede maat pfff, gelijk nog even naar nieuwe aanrechtbladen gekeken en bij de timmerman langs die het aanrecht op maat kan maken. Omgerekend kost het ca 220 euro om het blad op maat te krijgen, dat vinden we best veel. Wellicht kan onze eigen timmerman het ook, dan is het een stuk voordeliger, of we laten het door de fabriek op maat leveren. Nog maar even wachten met bestellen dus.

's Avonds de tv aangesloten en heerlijk Noorse tv gekeken, we hebben nog een antenne hangen van de vorige bewoner, dus we ontvangen alleen NRK 1, 2 en 3 maar dat is net genoeg.


De ramen zijn echt wel aan vervanging toe :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten